Pumptrack Urban Sportpark Eindhoven
12 augustus 2022

Pumptracks in Brabant

Brabant is een van de provincies met de meeste pumptracks in Nederland, waaronder de grootste van het land in Roosendaal. Daarnaast vind je ze in Ulicoten, Tilburg, Vught, Eindhoven, Westelbeers, Eersel, Luyksgestel, Leende en Lieshout. Wat zijn de verschillen tussen deze pumptracks en wat zijn de bijzonderheden?

Verhard, onverhard en op vakantieparken

De 10 pumptracks in de provincie Brabant verschillen behoorlijk van elkaar. Allereerst heb je een aantal onverharde pumptracks in Brabant. Deze vind je in Vught, Luyksgestel en Leende. Deze tracks zijn toe aan onderhoud. Voor beginners is het leuk om hier de eerste meters te fietsen, maar ze zijn niet geschikt voor het echte werk. Voor het echte werk is er echter ook voldoende aanbod in Brabant. In Roosendaal en Eindhoven bevinden zich twee van de grootste tracks van het land. Met 500 en 410 meter lengte kun jij je hier echt uitleven. De verharde tracks in Tilburg en Lieshout zijn ook zeker de moeite waard om een keer te proberen!

Brabant telt ook drie pumptracks die op een vakantiepark liggen. Deze vind je in Ulicoten (Capfun Ponderosa), Westelbeers (Camping Rakelbos) en Eersel (Recreatiepark TerSpegelt). Let op! Deze prachtige pumptracks op de vakantieparken zijn niet altijd toegankelijk voor gasten die niet op de camping verblijven. Soms kan dit wel tegen een vergoeding. Check daarom altijd vooraf bij de camping of je er gebruik van kunt maken.