Tien redenen om voor een pumptrack te kiezen!

Een pumptrack is een aaneengesloten, verhard fietsparcours met heuvels en bochten. Pumptracks zijn breed inzetbaar en geschikt voor veel doelgroepen. Hieronder lees je tien redenen waarom jij voor een pumptrack moet kiezen!

1. Pumptracks zijn dé hype in de fietswereld!

Je ziet ze steeds vaker en kunt er eigenlijk niet meer omheen. Rijden op een pumptrack is dé hype in de fietswereld. Dat er steeds meer tracks komen is maar goed ook. Jaarlijks maken er al veel mensen gebruik van de pumptracks in Nederland en dit aantal groeit iedere dag.

2. Ze zijn multifunctioneel

Pumptracks zijn multifunctioneel. Er kan op gereden worden met BMX-fietsen, mountainbikes, skateboards, in-line skates, longboards, (stunt)steps en rolschaatsen. Ook rolstoelers kunnen (onder begeleiding) op een pumptrack. Bijna alles op wielen kan op een pumptrack.

3. Pumptracks zijn veilig

Een pumptrack ligt laag bij de grond, heeft geen scherpe randen en is ook bij regen goed te berijden. Zeer veilig dus. Vrijwel alle pumptracks zijn voorzien van een NEN-EN1176 certificaat.

 

4. Geschikt voor alle leeftijden

Pumptracks worden ontworpen zodat deze geschikt zijn voor alle leeftijden. De kleinste kinderen op een loopfiets of step kunnen er dus ook terecht.

5. Pumptracks zijn onderhoudsarm

Door de duurzame en slijtvaste materialen waarmee pumptracks gebouwd worden is het onderhoud beperkt tot het maaien van het gras rondom de pumptrack.

6. Ze zijn klein én groot te bouwen

Pumptracks zijn er in allerlei maten. Al vanaf 500 m² kan een pumptrack gebouwd worden en daarmee dus vrijwel overal gerealiseerd worden. De gemiddelde pumptrack is ca. 1500 m².

7. Sociale functie

Door de brede aantrekkingskracht vormt de track een sociale ontmoetingsplaats waar jongeren en ouderen samen sporten, spelen, de dag doorbrengen, en elkaar stimuleren om te bewegen.

8. Ze zijn kostenefficiënt

De initiële investering is relatief laag en de onderhoudskosten zijn zeer beperkt. Hiermee is een pumptrack een slimme keuze in vergelijking met andere sport- en speelfaciliteiten.

9. Sporten is gezond

Het rijden op een pumptrack is een flinke workout en het geeft een heerlijk gevoel. Kleine kinderen, tieners en volwassenen genieten dagelijks van pumptracks en worden er blij en gezond van.

10. Pumptracks zijn uitdagend

Pumptracks zijn uitdagend voor iedereen. Door slim te ontwerpen zijn pumptracks voor jong en oud, beginners én gevorderden uitdagend.