© Foto door Sander Gesthuizen
31 maart 2021

Waarom pumptrackinfo.nl?

In hoog tempo worden er nieuwe pumptracks in Nederland aangelegd. Voorheen was het niet makkelijk om een goed en duidelijk overzicht te vinden waar de tracks zich bevinden en hoe jij er gebruik van kan maken. Pumptrackinfo.nl verzamelt al deze gegevens en maakt ze gemakkelijk inzichtelijk. Zo kan er in Nederland optimaal gebruik gemaakt worden van pumptracks.

Er is ook aandacht besteed aan doorstroming vanaf de pumptracks naar andere fietsaccommodaties in de wielersport. Zo zijn ook BMX-banen en verschillende bikeparks te vinden via de site. Hierdoor kunnen pumptrackers gemakkelijk zoeken naar uitbreiding van hun fietsfaciliteiten.

Naast het weergeven van alle tracks in Nederland, geeft de website ook informatie over het bouwen van een nieuwe track. Hoe komt de realisatie van een track tot stand en hoe kun jij dat opzetten? Op de pagina ‘Een track bouwen‘ geven we praktische informatie en tips over hoe een fietsfaciliteit gerealiseerd kan worden.

Pumptrackinfo.nl is een initiatief van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) en mede mogelijk gemaakt door Zabawas, Sportcentrum Papendal, ministerie van VWS en de provincie Gelderland.