6 januari 2023

Pumptrack Dedemsvaart geopend door Wereldkampioenen

Met het ijs op de Kotermeerstal is in de ochtend van 17 december 2022 een nieuwe pumptrack geopend. Bij de opening was Olympisch BMX-kampioen Niek Kimmann aanwezig, samen met onder andere Wethouder Martijn Breukelman (CDA). Na de opening is door Kimmann het eerste officiële rondje gemaakt.

Kotermeerstal Dedemsvaart

Het is druk bij de Kotermeerstal in Dedemsvaart. Op het laagje ijs in de plas zijn verschillende mensen aan het genieten van de ijspret. Ook op het vaste land is een boel te doen. Daar is namelijk zaterdag 17 december 2022 een nieuwe Pumptrack geopend. Tijdens de opening was Olympisch BMX-kampioen Kimmann en Wethouder Martijn Breukelman (CDA) aanwezig. Na de opening werd het eerste officiële rondje gereden door de kampioen.

Twee jaar geleden kwam Oegema’s zoon Rinke met het initiatief voor een pumptrack in Dedemsvaart. Toen Martijn Breukelman daar positief op reageerde, is er binnen Fietscrossclub FCC De Vaart een projectgroep opgericht. Samen met de gemeente is opzoek gegaan naar een geschikte locatie in Dedemsvaart. In eerste instantie was het idee om dit naast zwembad de Kiefer te doen. Dit kon alleen niet doorgaan omdat op deze plek alleen tijdelijke omgevingsvergunningen verleend konden worden.

Daardoor is de locatie veranderd naar de zuidkant van de Kotermeerstal. Met veel sponsoren, vrijwilligerswerk en een subsidie van gemeente Hardenberg kon de pumptrack worden gerealiseerd. De pumptrack heeft een lengte van 210 meter en is overdag tussen 06.00 en 23.00 vrij toegankelijk. Een helm is wel verplicht.

Ben je nieuwsgierig naar de video over dit artikel? Kijk dan op de website van Omroep NOOS.

© Foto’s door Jeffrey Varweg / Omroep NOOS.