Wat kost een track?

De kosten voor een track lopen heel erg uiteen. De hoogte van deze kosten wordt onder andere bepaald door het type track, de locatie, de afmetingen en het doel van de track.

Pumptrack

Verharde tracks zijn duurder dan onverharde tracks en hoe groter de track hoe meer het kost om aan te leggen. Type en afmeting hebben dus grote invloed op de totale kosten van de track. Richtlijnen voor de kosten van een pumptrack vind je hieronder.

Oppervlakte Kosten
500 m² €40.000,-
1.000 m² €80.000,-
2.500 m² €200.000,-
6.000 m² €500.000,-

De kosten van een onverharde pumptrack zijn ongeveer 35% van een verharde pumptrack.

BMX-baan

De kosten voor de aanleg van een BMX-baan kunnen ver uit elkaar lopen. Dit varieert van €100.000 voor een goede basis BMX-baan en kan oplopen tot bedragen boven de €1.000.000,- voor een top BMX-baan met een compleet complex aan faciliteiten.

Freestyle track

De kosten voor een Freestyle track lopen ver uiteen. Een Dirt Jump kan bijvoorbeeld (deels) zelf aangelegd worden. Hierdoor kunnen de kosten laag blijven, maar ervaring is hierbij wel vereist. Met veel eigen inzet zouden kosten – voor grond en materiaal- onder de €1000,- kunnen blijven.

Voor het laten aanleggen van een uitgebreid Freestyle park is een flink hoger bedrag nodig. Een indoor park met zeer uitgebreide faciliteiten kan zelf oplopen tot een bedrag boven de €500.000,-.

 

Crossbaantje

Een crossbaantje kan helemaal zelf aangelegd worden. Met beschikbare grond, eigen gereedschap en eigen inzet kunnen kosten bespaard blijven. Doe je nog steeds het eigen werk, maar heb je materialen en grond nodig, dan kunnen kosten oplopen tot ongeveer €1.500,-.