Voorbeelden van verschillende type tracks
Geen enkele track is hetzelfde. Iedere track is speciaal ontworpen voor een specifieke doelgroep, locatie en bijvoorbeeld het budget dat er beschikbaar was. Hierdoor is iedere track uniek. Op deze pagina laten we de verschillen zien.
Kleine pumptrack
Deze half verharde pumptrack in Appelscha is 125 meter lang en heeft een oppervlakte van zo'n 250 m². De track heeft één route om op te rijden en valt in de categorie kleine pumptracks.
Grote pumptrack
Deze splinternieuwe verharde pumptrack in Roosendaal is 500 meter lang en heeft een oppervlakte van zo'n 3.000 m². De track heeft maar liefst zeven routes én een route speciaal voor de kleintjes.
Indoor BMX-baan
De Indoor BMX Track Dijk in Holtheme ligt in een hal van 60 meter lang en 20 meter breed. Iedereen is hier welkom en kan tegen betaling gebruik maken van de baan. Voordeel: je rijdt altijd warm én droog.
Outdoor BMX-baan
De indrukwekkend BMX-baan op Papendal bestrijkt een oppervlakte van maar liefst 13.000 m² en is 356 meter lang. De baan is niet openbaar toegankelijk en wordt gebruikt voor (inter)nationale wedstrijden.
Freestyle Dirt Jump
Een onverharde track met springheuvels die elkaar vaak in serie opvolgen. Dit begint vaak met een initiatief van enthousiaste fietsers en groeit uit naar iets moois.
Freestyle BMX-park
BMX-parks zijn vaak overdekt en bieden een grote diversiteit aan obstakels voor de rijders. Deze parken zijn zo ontworpen dat ze vaak ook voor andere sports toegankelijk zijn, zoals skaten, steppen en boarden.
Doe-het-zelf crossbaan
De doe-het-zelf crossbaan wordt in de regel door enthousiaste buurtbewoners gebouwd. Deze crossbaantjes zijn vaak kort en kennen een zachte ondergrond. Dit soort baantjes zijn sterk onderhevig aan onderhoud.
Professionele crossbaan
De professionele crossbanen zijn vaak een stuk langer, uitdagender én half verhard. Hierdoor is de baan minder afhankelijk van onderhoud. Deze crossbanen worden door professionals aangelegd en onderhouden.